Castigatori burse

burseBDO si ICE si-au propus prin programul Antreprenoris sa sprijine antreprenoriatul romanesc si antreprenorii romani la inceput de drum. In acest sens, am oferit o bursa prin care ne-am propus sa incurajam antreprenorii tineri si talentati dar mai ales ideile si proiectele inovatoare, cu potential de viralizare. Bursa consta in acoperirea 100% a costurilor de inscriere la Programul Antreprenoris.

Competitia a fost deschisa tuturor celor care si-au dorit sa participe in Programul Antreprenoris, si a trimis un Business Plan succinct (4 pagini), un CV cu poza, si o scurta scrisoare de intentie privind motivatia participarii la Program. Pe data de 3 decembrie 2015, ora 23:59 (EET, UTC +2:00) a expirat termenul de inscriere pentru bursele Antreprenoris. O comisie formata din reprezentanti ai BDO si ICE, fondatorii si finantatorii Programului Antreprenoris, a analizat aplicatiile primite, urmarind o serie de criterii referitoare la forma dar mai ales la continutul aplicatiilor primite. Astfel, s-a urmarit calitatea si completitudinea aplicatiilor primite sub aspectul acoperirii tuturor informatiilor esentiale necesare pentru a intelege ideea de business propusa (prezentarea succinta, obiective de business, public tinta, strategie de marketing, estimari financiare in sens larg, plan operational, managementul resurselor umane etc). Aplicatiile care au reusit sa ofere informatiile necesare intr-o modalitate cuprinzatoare si in acelasi timp succinta au fost punctate suplimentar pentru capacitatea de esentializare. Dincolo de aspectele formale ale aplicatiei, comisia de evaluare a urmarit in primul rand calitatea si unicitatea ideii de business propuse, caracterul aparte al proiectului sugerat si au fost acordate puncte importante pentru proiectele inovatoare si cu potential de dezvoltare internationala. Proiectul declarat castigator a impresionat atat prin calitatea aplicatiei in sine cat mai ales prin aceste caracteristici speciale referitoare la idee in sine. Proiectul a fost de asemenea punctat pentru capacitatea sa de a schimba lumea prin influenta si efectul pe care il poate avea asupra unui numar mare de oameni.

Astfel, castigatorul bursei este CATALIN-RARES LASCU, pentru proiectul Brainiac – Self Assembling Music (SAM). Acesta reprezinta o inovatie majora in domeniul muzical ce permite generarea automata de muzica armonioasa pana la punctul in care nu se poate face diferenta dintre inteligenta artificiala si input uman. Beneficiile comerciale majore ale lui SAM pot fi aduse in industria muzicala specializata pe productie, care doar in SUA se apropie de valoarea de 1 miliard de dolari (2014). In primul rand in aplicatiile PC de productie muzicala, dar putand foarte usor sa aduca perfectionari si in zona de instrumente muzicale electronice (keyboards, percutie electronica etc).

Felicitari castigatorului!

Ii incurajam pe toti aplicantii sa continue sa lupte si sa creada in proiectele lor, sa le transforme in realitate, niciuna dintre aplicatii nefiind nerealizabil! Proiectul castigator a fost selectat in baza calitatilor lui, nu in baza unor eventuale deficiente ale celorlalte proiecte. Multumim participantilor si tuturor celor care au aplicat la Bursele Antreprenoris pentru curaj si initiative si le dorim succes ca antreprenori!

Va invitam sa urmariti si editiile viitoare ale Burselor Antreprenoris.